به گزارش اتاق خبر اردکان به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) – منطقه يزد، "عليرضا طاقه‌باف" مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهادكشاورزي استان يزد در اين رابطه اعلام كرد: در حال حاضر بیش از 155  واحد تولیدی سنتی و صنعتی در زمینه تولید فرآورده‌های کنجدی در استان يزد در حال فعالیت هستند که از این تعداد 20  واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی و سنتی مشغول به کار هستند.

 

وي با اشاره به اين كه اردكان و استان يزد قطب توليد محصولات كنجدي در كشور است، گفت: بيش از 75 درصد از واحدهاي فعال در توليد فراورده‌هاي كنجدي در شهرستان اردکان متمرکز هستند و عمده محصولات تولیدی در این مجموعه‌ها شامل حلوا ارده که حدود 50 درصد ، روغن ارده و روغن کنجد حدود 30 درصد، ارده، کرم ارده، ارده شکلاتی و شیرینی‌های کنجدی و سایر مشتقات کنجد حدود 20 درصد است.

 

طاقه باف ضمن اشاره به این که در حال حاضر تخمین زده می‌شود بیش از 800 نفر به طور مستقیم در این حوزه مشغول به فعالیت باشند، اظهار كرد: در شش ماهه دوم سال با توجه به اینکه این محصول به صورت فصلی تولید می‌شود، این تعداد حتي تا دو هزار نفر نیز افزایش می‌یابد و این در حالی است که بیش از سه هزار و 500 نفر نيز به صورت غیر مستقیم در این حرفه مشغول به فعالیت هستند.

 

وی گفت: بنا به آمارهای موجود خرید کنجد کارخانجات استان چیزی حدود 35 هزار تا 40 هزار تن در سال است که تولید دو هزار و 700 تن روغن کنجد و 56 هزار و 500 تن فرآورده‌های کنجدی را به همراه دارد.

 

به گفته‌ي اين مسئول، تنوع محصولات، بهبود کیفیت و تنوع در انواع بسته‌بندی محصولات کنجدی از سیاست‌های عمده مدیریت صنايع كشاورزي استان در این صنعت است.

 

طاقه‌باف خاطرنشان كرد: صنایع بومی در کشور به دلایل زیادی مورد توجه مسئولان قرار می‌گیرند چرا که دارای مزایایی از جمله کمک به اقتصاد محلی و منطقه‌ای، بومی‌شدن صنایع پایین دست و بالادست و وجود بازارهای مطمئن به دلیل ریشه‌دار بودن این محصولات هستند اما این تولیدات با مخاطراتی نیز مواجه هستند.

 

مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهادكشاورزي استان در اين مورد در پايان عنوان كرد: این مدیریت با در اولویت قراردادن موضوع "توليد و بسته بندي روغن كنجد، ارده و حلوا ارده و انواع فرآورده‌هاي غذايي برپايه كنجد و ارده " در برنامه‌ سرمایه‌گذاری صنایع تبدیلی و تکمیلی استان در سال جاري، سعی در کمک به این صنعت دارد.