در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان عنوان شد:
فرماندار اردکان در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان اردکان گفت: به‌واسطه خشکسالی‌های پی‌درپی، کاهش نزولات جوی و برداشت بی‌رویه از آب سفره‌های زیرزمینی با توجه به افزایش قدرت موتورهای برداشت آب، پایداری منابع آبی از بین رفته و لزوم حفاظت از منابع آبی را دوچندان کرده است.
 
به گزارش روابط عمومی فرمانداری اردکان هادی مقیمی در این نشست با بیان این‌که کیفیت آب مصرفی در شهرستان اردکان بسیار پایین است؛ افزود: انتظار می‌رود شرکت آب منطقه‌ای استان با همکاری آب و فاضلاب شهری زمینه بهره‌مندی مردم این شهرستان از آب باکیفیت را فراهم نمایند.
 
وی با اشاره به EC بالای آب شهرستان اردکان، تغییر پارامترهای مورد استناد در تخصیص میزان آب به شهرستان‌ها را خواستار شد و گفت: در روند کنونی، آب انتقالی صرفاً بر اساس جمعیت شهرستان‌ها توزیع می‌شود؛ در حالی که در تقسیم عادلانه باید مؤلفه‌هایی نظیر کیفیت EC آب نیز لحاظ گردد.
 
فرماندار اردکان نقش فرهنگ‌سازی و آموزش در کاهش مصرف آب را مهم ارزیابی کرد و گفت: در شرایط کنونی باید با اصلاح و تغییر الگوی کشت و جلوگیری از توسعه سطح زیر کشت، میزان هدررفت آب را کاهش دهیم.
 
مقیمی افزود: شهرداری‌ها موظف‌اند به‌صورت ویژه موضوع جداسازی آب شرب و فضای سبز را دنبال کنند، کمااین‌که اقدامات خوبی در شهرداری‌های اردکان و احمدآباد انجام گرفته است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد نیز در این جلسه گفت: برآورد می‌شود حدود ۱۱۶ میلیارد مترمکعب آب از منابع تجدیدشونده وجود داشته باشد که از این میزان، هفت‌دهم درصد معادل حدود ۸۷۰ میلیون مترمکعب در استان یزد است.
 
محمدمهدی جوادیان‌زاده افزود: با توجه به این‌که استان یزد ۱.۵ درصد از جمعیت و ۵.۵ درصد از مساحت کشور را تشکیل می‌دهد، با وضعیت کنونی منابع آبی و بارش ۶۰.۸ میلی‌متری در سال ۹۵-۹۴، در فقر آبی شدید به سر می‌بریم.
 
وی ادامه داد: بارش سالیانه در استان یزد تا امروز، بیش از ۸۲ درصد و در شهرستان اردکان، ۸۵ درصد کاهش یافته است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با بیان این‌که با رشد صنعتی اردکان، سالیانه ۱۰ میلیون مترمکعب آب در این بخش مصرف می‌شود، افزود: این در حالی است که مصرف آب در بخش کشاورزی به بیش از ۸۱ میلیون مترمکعب رسیده و لازم است با اصلاح شیوه‌های کشت و بهبود الگوی مصرف، این میزان کاهش یابد.
 
جوادیان‌زاده اظهار داشت: دشت‌های ابرکوه و یزد-اردکان در وضعیت «ممنوعه بحرانی» قرار گرفته‌اند، بدین معنی که علاوه بر افت شدید سطح آب، نشست زمین نیز در آن‌ها رخ داده و به‌همین دلیل در نظر داریم با اجرای طرح خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی به‌صورت دوره‌ای، نصب کنتورهای هوشمند و... از ادامه این روند جلوگیری کنیم.